Fogarollis logotype
  • Kaffebonde
  • Caffè Fogarolli
  • Kaffebär
  • Kaffebönor
  • KaffebärMiljö och etik

Vi på Fogarolli gör vårt bästa för att dra vårt strå till stacken för en bättre miljö och bättre förhållande i världen.

Fairtrade logotype

Fairtrade

Fogarollis kaffe är Fairtrade-märkt. Fairtrade är en oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Klicka här för att komma till www.fairtrade.se där du kan läsa mer.
EUs logotype för ekologiskt odlat

Ekologiskt odlat

Fogarollis kaffe är odlat på ett ekologiskt hållbart sätt, vilket innebär att kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel ej använts. Klicka här för att komma till Livsmedelsverkets hemsida där du kan läsa mer.
Zero Impact logotype

Klimatkompenserad förpackning

För att vårt kaffe ska bibehålla sin höga kvalitet så måste vi använda en förpackning som är gjord av plast och aluminium. Den sortens förpackning går dessvärre inte att återvinna i dagsläget. Därför samarbetar vi med det italienska bolaget Zero Impact (Impatto Zero) som planterar skog som tar hand om de CO2-utsläppen som förpackningen orsakar.
Ett Narkotikafritt Sverige logotype

Ett Narkotikafritt Sverige

Fogarolli stödjer ENS (Ett Narkotikafritt Sverige). ENS har verkat sedan 1989 med målsättning att varje skola alltid ska ha tillgång till professionell och aktuell information om droger, missbruk och åtgärdsprogram. De är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation med ambition att arbeta folkbildande i drog- och missbruksfrågor. Klicka här för att komma till deras hemsida.